След нулевата за кое ли не изкуство и културна проява 2020

...
След нулевата за кое ли не изкуство и културна проява 2020
Коментари Харесай

НДК ще е най-голямата книжарница от утре

След " нулевата "  за кое ли не изкуство и културна демонстрация 2020 година, този декември обичайният Панаир на книгата съумява да се завърне в НДК. Тази година той ще продължи единствено шест дни и в него няма да вземат участие всички български издателства (сред огромните отсъстващи са “Изток-Запад ”, “Софтпрес ”, “Обсидиан ” и други), само че все пак най-мащабното книжно събитие у нас ще се открие тържествено на следващия ден заран в основното предверие на Двореца.

80 издателски къщи ще подредят новите си книги в най-голямата " книжарница " у нас - на повърхност от 800 квадратни метра и три етажа. Посетителите ще съблюдават всички противоепидемични ограничения, а изложителите ще посрещат феновете на книгата всеки ден от 10 до 20 часа. Само в заключителния ден - 12 декември, неделя, събитието ще завърши в 19 ч.

По традиция за срещи и подписи в НДК ще дойдат редица български писатели. Първата среща е с Теодора Димова - на 7 декември на щанда на " Сиела ", а в идващите дни читателите ще могат да зърнат и още редица български писатели като Георги Господинов, Алек Попов, Елена Алексиева, Иво Сиромахов, Ирена Иванова, Захари Карабашлиев, Петър Чухов и др. А актьорите Богдана Трифонова, Йоанна Темелкова и Владимир Пенев ще четат онлайн на щанда на Storytel и в литературен клуб " Перото ".

 

Онлайн

В същия интервал, от 7 до 12 декември, само че напълно онлайн ще се организира и деветият Софийски интернационален книжовен фестивал.Всички събития ще се стриймват във фейсбук страницата на фестивала на. 

Програмата включва световноизвестни създатели като Дубравка Угрешич, Мюриел Барбери, Ана Бландиана, Фиона Сампсън, както и италианската писателка Елвира Семинара,Лидия Димковска, Маренте де Моор, Клаудиу Флориан, Гаска Шиян, Алексей Салников и Димитър Динев - български публицист, пишещ на немски език.

По същото време ще сесъстои и четвъртият Софийски интернационален книжовен фестивал за деца и младежи, чиято стратегия е  на .

 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР